Galaxy M20, Samsung’un özellikle piyasadaki rakiplerine nispeten düşük fiyatlı, ancak performansta ağır telefonlarına karşı rekabet etmek amacıyla çıkardığı akıllı telefonlardan biridir. Samsung’un geçmişte Galaxy On serisi altında sunduğu bu tarz telefonlar, şimdi Galaxy M serisiyle birlikte yeni bir seri altında sunuluyor, mesaj da daha açık veriliyor. “M” harfinin “millennial”, yani 2000 ve sonrasında doğmuş olan gençleri temsil ettiği söyleniyor. Yani Galaxy M20, ilk etapta gençleri ve öğrencileri hedefleyen bir Android telefon. 1799 TL’den başlayan ve günümüzün akıllı telefon fiyat yelpazesi içinde başlangıç seviyesinde sayılabilecek fiyatı ile bunu gösteriyor.
Galaxy M20’ye ilk bakışta diğer Samsung telefonlarından çok farklı göründüğü söylenemez. Kavisli hatları ve yuvarlatılmış köşeleriyle Galaxy serisinin diğer üyelerine benziyor. Ancak malzeme seçimi bakımından Samsung’un, maliyeti düşürmek amacıyla cam ve metal yerine polikarbona yöneldiğini anlaşılıyor. Yine de, daha üst sınıf Samsung telefonlarında rastladığımız sağlamlık ve rahat tutuşun M20’de de olduğunu söyleyebiliriz. 6.3 inç ekranına rağmen, yüzde 80’in üstündeki ekran-gövde oranı sayesinde M20’yi tek elle rahatlıkla tutup kullanmak mümkün. 186 gr. ağırlığıyla da uzun süreli kullanımdan sonra bile yorgunluk vermiyor. Bana soracak olursanız telefon dediğin ağır olmalı.
Ön tarafın büyük bir bölümünü kaplayan ekran ve üst kısımda, 8 megapiksel selfie kamerasının bulunduğu bölümde bir çentik oluşturuyor. V şekilli bu çentikten dolayı Samsung bu ekranı “Infinity-V” olarak adlandırıyor. Ekranın köşeleri de gövdeye uyum gösterecek biçimde kavisli biçimde tasarlanmış. Bu durum Galaxy M20’ye biraz daha değerli telefon hissi kazandırıyor. Kenarlar da arkaya doğru kavis yaparak bu bölümle bütünleşik bir yapı oluşturuyor. Yüzey sürtünmesi iyi, bu da telefonun elden kayıp gitmesini önlüyor. Parmak izi ve kir tutma konusunda da iyi bir performans sergilediğini söylemek yanlış olmayacaktır.
Galaxy M20’nin alt kısmında Type-C portunu olması büyük ayrıcalık. 2000 TL altına satılan telefonların hâlâ büyük çoğunluğunda bu portu görmüyoruz. M20 sahipleri de Type-C’nin avantajlarından faydalanacaktır. 3.5 mm kulaklık jakı da istediğiniz kulaklığı kullanmanıza izin verecektir. Kutudan çıkan kulaklık fazla gösterişli bir kulaklık değil, sıradan görünüyor. Ses kalitesi bakımından da ortalamalarda. Çoğu durumda ihtiyacınızı görür, ancak biraz daha kaliteli ses deneyimi istiyorsanız, başka bir kulaklık almanızdan yanayız.
Alt tarafına baktığımızda burada hoparlörün olduğunu görüyoruz. Hoparlör akıllı telefon ortalamalarında bir ses çıkış şiddetine sahip. Sesin dolgunluğu ve doyuruculuğunun bizi şaşırttığını söyleyebiliriz. Galaxy M20’nin fiyatına göre verdiği kalite tatmin edici.
Kısaca göz attığımızda M20 fiyat ve performans konusunda kullanıcının yanında.